Digitális témahét

Milyen a jól elkészített prezentáció?


Hogyan készüljünk fel a kiselőadásokra?  Honnan szerezzük a hiteles információkat? Milyen legyen az előadásmódunk? Hogyan kössük le a hallgatóság figyelmét?


A hetedik évfolyam a földrajz tantárgyhoz kapcsolódva olyan feladatokat kapott, amely a tananyagból kimaradt, számunkra mégis sok izgalmas kérdést tartogat.

A kontinensek földrajza témakörben Amerika életével ismerkedtünk kicsit másképpen.

Meghatározott témában és meghatározott szempontok szerint egyéni, páros, vagy csoportmunkában kellett kiselőadásokat készíteni. A felkészülés során az előadás vázlatát Hajni nénivel egyeztetni kellett.


Az előadások nagy része a digitális héthez kapcsolódva PPT prezentációval készült. Az egyéni előadás 3 percig, a páros munka 5 percig, a csoportmunkában elkészített vita, amelybe bevontuk a hallgatóságot is 10 percig tarthatott.

A PPT bemutató diaszáma és a dián előforduló szavak száma (6) is maximálva volt, így nem felolvasásokat, hanem igazi előadásokat hallhattunk, láthattunk.


Emlékezetes információkat szerezhettünk az amerikai olimpiai városokról, a NASA tevékenységéről, a Szilícium-völgyről, de képzeletben cserediákok lehettünk Alaszkában, vagy ellátogathattunk az esőerdei indiánokhoz és megismerkedhettünk az amerikai nyomornegyedek mindennapjaival is.

Sokat készültünk a bemutatókra, hiszen az adatgyűjtés, a PPT készítés, az  érdekes előadásmód is hozzájárult ahhoz, hogy a végén osztálytársaink tapsának örülhessünk.